Isten hozott!

Isten hozott kedves Vendég!
Kerülj beljebb, bújj ki a kabátodból, kucorodj a tűz mellé, főzök egy jó illatos forró teát; aztán nézz körül itt nálam, ne vidd el az álmomat!
"Örömöm sokszorozódjék a te örömödben. Hiányosságom váljék jósággá benned. Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra" /Weöres Sándor

Welcome, dear Guest!
Come in, get your coat, you sit by the fire, cook a good fragrant hot tea, then I look around here, do not take away my dream!
"Beneath the earth, the sky above you, you on the ladder 'quot"/ Alexander Weöres

2011. november 1., kedd

Mindenszentek....Minden Szentek ünnepe

Ma van Mindenszentek ünnepe, vagyis minden Szent ünneplése.Nem tudom Te hogy vagy ezzel az ünneppel,az én szívemnek nagyon kedves ünnep ez a mai.
Három+1 Szent is van, aki nagyon közel áll a szívemhez.
Az első (így időben is)Szent Péter, Jézus tanítványa, akire aztán ráhagyta az egész Egyházat is Jézus.
Tudod miért is szeretem Őt annyira? Mert nagyon közelinek érzem magamhoz Őt.Péter annyira emberi, annyira gyarló,annyira egyszerű ember, sokszor nagyon magamra ismerek benne. Különösen mikor háromszor is elárulja Jézust, a legnagyobb bajban.....hát, ez a része különösen is nehéz, és szívszorító; mégis nagyon emberi, és hasonló hozzám.
De ami igazán megfog Péterben, (és az összes hozzám közelálló szentben)az az, hogy mindennek ellenére, minden nyomorúsága, bűne, emberi gyarlósága ellenére is annyira, de annyira szereti mégis Jézust!!!!
Nagyon szeretem Őt újra és újra olvasni és megérteni a szentírásban.


Tudod melyik a kedvenc részem?:
János evangéliumának kiegészítésében található. Jézus miután feltámadt, megjelent a tanítványoknak a Tibériásnál. Heten vannak ott, éppen halásznak Péter vezetésével éjszaka, de nem fognak semmit (épp, mint akkor, mikor Jézus először megy hozzájuk, hogy elhívja Pétert is tanítványának).
Mikor hajnalodik, Jézus megjelenik a tó mellett, és enni kér.A tanítványok nem ismerik fel. Jézus itt is azt mondja nekik, hogy vessék ki mégegyszer a hálóikat, és lám-lám a hálók roskadoznak a haltól. Péter még ekkor sem ismeri fel Jézust, csak János a szeretett tanívány mondja neki, hogy Jézus az, Ő van itt.
És erre mit csinál Péter? Nem kapja az evezőjét, nem bajlódik azzal, hogy a hálókat kihúzzák a sok hallal, és utána kievezzenek. Magára kapja gyorsan köntösét, a tengerbe veti magát!
Nem bír várni egy percet, egy pillanatot sem, az öröm-hogy újra itt van Jézus- nem bír a szívében maradni, azonnal ott akar lenni Jézus mellett.
És ha tudod, ezután következik az a rész, amikor Jézus megkérdezi tőle, hogy szereti-e őt?,(háromszor is megkérdezi Pétert), és Péter szomorúan ugyan, hogy Jézus háromszor is megkérdi tőle, elmondja, hogy igen szereti, és hogy Jézus tudja, hogy ő szereti Őt. Ez nagyon-nagyon szívet szorító rész, és nagyon kedves nekem.Jézus mintegy feloldja, feloldozza Pétert, az ő háromszori megtagadását a háromszori kérdésével.

Második "szeretett Szentem" Lisieuxi kis Szent Teréz. Az Ő gyermeksége, egyszerűsége, kicsinysége, gyermeki bizalma, szeretete Jézus iránt mindig magával ragad, mindig csodálattal tölt el.
Szetetem olvasni írásait, és az Irgalmas Jézus képem mellett az övé az egyik, amely szobámat díszíti.



A Nyolc Boldogság Közösség 2011. október 1-én Rózsaeső Imaestet szervezett az Örökimádás templomban. Az imaest mottója ez volt: Lisieux-i Szent Teréz közbenjárására az idén is merjünk lehetetlent kérni az Úristentől!
Aki ott volt, azt mesélte mélyen megérintette az imaest, Ő is írt levelet kis Szent Teréznek, kérve az ő közbenjárását. Kapott egy kis imaharmincadot is, melyet az alábbiakban mellékelek; ha szeretnéd ezt elkezdeni, bíztatlak bátran!!!


Szeretnél kérni valamit Istentől? Rózsaeső imaharmincad kis Teréz közbenjárásával
Rózsaeső imaharmincad
.
Kis Szent Teréz közbenjárást kérve, aki megígérte, hogy a mennyben azzal fog foglalkozni, hogy jót tegyen a földön.
.
Az imádság, amit harminc napon át mindenki egyénileg, vagy közösségben imádkozik:


† Az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében.
Atyánk, Istenünk, tudjuk, hogy Te magad mellé veszed azokat, akik ebben a világban, mint hűséges gyermekek szolgálnak Téged, ezért Kis Szent Teréz segítségét kérjük irántad való szeretete miatt. Benned való feltétel nélküli bizalma és gyermeki ráhagyatkozása azzal a reménnyel töltötte el, hogy „Te teljesíted akaratát az égben, hiszen ő mindig megtette a Te akaratodat a földön.” Az ő közbenjárására bízva magam, hittel és teljes ráhagyatkozással kérlek, hallgasd meg imám… (mondd el kérésed)
Mi Atyánk…
Uram, Jézus, Te az Istentől született Isten vagy , valóságos Isten a valóságos Istentől született, de nem teremtmény. Te az Isten Egyszülött Fia vagy, Uram és Megváltóm. Emlékezz, hogy Szent Teréz itt a földön szeretetből áldozta fel életét Érted és a lelkek üdvösségéért. Ő „azért akart az égbe menni, hogy jót tegyen a földön”. A Te szeretett jegyesed lett, aki szenvedélyesen kereste dicsőségedet, ezért kérjük őt. Az ő közbenjárásában bízva átadom magam Neked, alázattal és szeretettel kérlek, hallgasd meg imám… (mondd el kérésed)
Üdvözlégy Mária…

Szelíd, Vigasztaló Szentlélek, Te Urunk és éltetőnk vagy, Akit éppúgy imádunk és dicsőítünk, mint az Atyát és a Fiút. Te vagy minden szeretet forrása. Te halmoztad el Terézt ingyenes kegyelmeiddel és tökéletes készséget árasztottál ki szívében, hogy szentté válhasson. Most, amikor ő már átlépett az örökkévalóságba, hogy közbenjárjon értünk, hozzá fordulunk imáinkkal. Az ő közbenjárására kérlek, sugalmazd vágyaimat, irányítsd kéréseimet és taníts meg imádkozni szívem belső szobájában, ahol Te laksz.

Dicsőség az Atyának…

Gyermek Jézusról és a Szent Arcról nevezett Szent Teréz, aki Xavéri Szent Ferenccel együtt a missziók védőszentje vagy, tekints beléd vetett bizalmamra, fogadd kéréseimet és mutasd be őket a Szentháromságnak. Járj közben értem a Szűzanyánál, aki a megpróbáltatás idején, mint édesanya mosolygott rád. Hallgasd meg főleg azokat, akik többet fáradnak és szenvednek, mint én. Egyesíts engem testvéri egységben mindazokkal, akik hozzád imádkoznak. Taníts meg türelemre, kitartásra és szenvedéseim felajánlására.

Teljesítsd be vágyaimat, ha ez a Szentháromság akarata. Eszközöld ki számomra, hogy megerősödjem a mindennapi imádságban és segítséget kapjak halálom óráján is, hogy eljuthassak ebből a világból az Atya végtelen békéjébe és megismerhessem Isten gyermekeinek örökké tartó örömét. Ámen




Harmadik kedves szentem pedig Pio atya, akit 9 évvel ezelőtt avatott szentté II.János Pál pápa.
Nagyon sajnálom, hogy nem érhettem meg Őt, hogy a halála előtt két évvel születtem, és személyesen nem találkozhattam Vele. Mostanság különösen is sajnálom, mikor épp életgyónásra készülök!!
Neki is kint van a képe szobám falán, és sokszor fordulok hozzá is.





 Közbenjárására az Ő "ellenálhatatlan kilencedét" szoktam imádkozni, nagyon ajánlom Neked is, és mindenkinek, akinek nagy gond, baj, betegség nyomja a vállát!!!


                          Szeretettel:
                    
                                       Csepke:-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése